DİREN KIBRISLI

Toplumu temsil etmesi için seçilip Meclis’e gönderilen UBP-DP-YDP milletvekilleri Ankara’nın emirlerini uygulamak için Anayasa’ya aykırı yasalar geçirmeye devam ediyor. CTP’nin tüm ısrarına rağmen ‘Belediyeler Reformu’ yasası da oyçokluğuyla kabul edildi. Muhalefet yine Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

HABER MERKEZİ

KÜRSÜDE DİRENİŞ
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) dün Meclis’te olağanüstü bir direniş sergiledi. Genel Başkan Tufan Erhürman konuşurken tüm vekiller kürsünün yanına giderek etten duvar ördü. Meclis iç tüzüğüne aykırı bu harekete karşı Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin oturumu kapatması gerekirken, “Kan dökün o zaman ara vereceğim” dedi. Hükümet tasarıyı geçirmek için Erhürman’ın değişiyle, “Soğuk kanlı bir katil edasıyla” davrandı.

SOKAKTA KAVGA
Belediyelerde örgütlü sendikalar ve belediye çalışanları da sabahın erken saatlerinden itibaren Meclis’in önünde hükümeti protesto etti. Polisin olağanüstü güvenlik önlemleri eylemcilerle arbede yaşanmasına neden oldu. Alanda görevli bazı polisler eylemcilere fiziksel güç uyguladı. Polis köylerden gelen belediye araçlarına el koyarken, dinlenmek için TC Lefkoşa Elçiliğinin duvarında oturan kişileri dahi gözaltına almaya çalıştı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi