Hükümet eylemleri bastırma çabasında

Üst-El Hükümeti sendikaların eylemi için geniş güvenlik önlemleri aldı. Meclis'in önüne çelik bariyerler dizildi. Eylemciler Meclis önüne giremeyecek.

HABER MERKEZİ

Üst-El Hükümeti bugün yapılacak olağanüstü Meclis oturumunda “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nı görüşmeye açacak. Hükümet partilerinin vekillerinin çoğunluğu ile Meclis’ten geçmesi beklenen tasarı görüşülürken, belediyelerde örgütlü sendikalar da Meclis önünde eylem çağrısı yaptı. Hükümet ise eylemi engellemek için güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Sabahın erken saatlerinde Meclis kapılarının önüne polisin çelik bariyerleri dizildi.

BES, DEV-İŞ ve Mağusa Genel İş’in bugün yapacakları uyarı grevi ve eyleme diğer sendikalardan da destek geldi. Ana muhalefet CTP de üyelerine Meclis önünde toplanma çağrısı yaptı. Sosyal medyada yurttaşların da yoğun destek belirttiği eylemin kalabalık olması muhtemel görünüyor.

Hükümet ise yapılacak eylemi zayıflatmak için çalışmalar yapıyor. Dün akşam UBP İskele milletvekili Emrah Yeşilırmak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda BES’i üyelerine yalan söylemekle suçladı. Yeşilırmak, çalışanlarla ilgili Toplu İş Sözleşmesi maddelerinin sendikalarla birlikte hazırlandığını iddia ettiği paylaşımında, BES’in üyelerine attığı mesajda çalışanların korkutulmaya çalışıldığını savundu.

Yeşilırmak’ın paylaşımı şöyle:

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya ise UBP’li vekilin iddialarını yine sosyal medyadan yanıtladı. Yalınkaya, Yeşilırmak ile canlı yayında tartışmaya hazır olduğunu söyledi.

Yalınkaya’nın paylaşımı ise şöyle:

Öte yandan sabahın erken saatlerinde, eylemin yapılacağı yere ulaşan basın çalışanları Meclis’in önüne yerleştirilmiş demir polis bariyerleri ile karşılaştı. Daha önce çok ender gördüğümüz bu bariyerlerin Meclis kapılarının ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nin önüne dizilmesi tepki çekti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi