Rusya, Türkiye’de IŞİD’e katılan militanı tutukladı

Rus basını, ismi açıklanmayan ancak Orta Asya’daki cumhuriyetlerden birinin vatandaşı olduğu belirtilen militanın bu yıl nisan ve haziran ayları içinde Türkiye’de intihar saldırısı düzenlemek için IŞİD adına örgüte “devşirildiğini” duyurdu.

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Hindistan’da iktidardaki bir siyasetçiye yönelik intihar saldırısı düzenlemek için Türkiye’de IŞİD’e katılan bir militanı tutukladığı ortaya çıktı.

IŞİD Emiri’ne bağlılık yemini ettiği belirtilen bu militanın Rus sosyal medya kuruluşu Telegram üzerinden intihar saldırısı için eğitildiği aktarıldı.

News18” adlı haber sitesinin Rus güvenlik yetkililerine dayandırarak verdiği haberine göre IŞİD, Hindistan’da “Hazreti Muhammed’e yönelik hakaretlerde bulundukları” gerekçesiyle iktidar partisinin yöneticilerinin bulunduğu bir ortamda üzerindeki bombaları patlatarak bu militanın intihar saldırısı düzenlemesi için hazırlık yapıyordu.

Yine sorgudan sızan bilgilere göre, yolculuk için gerekli belgelerin kendisine Rusya’da verilmesi planlanan militana, saldırı için gerekli bomba ve cihazların ise Hindistan’da teslim edilmesi öngörülüyordu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi