Ukrayna’dan ‘Dugina’ açıklaması: Rusya gibi kriminal bir devlet değiliz

Rus siyaset uzmanı Dugin’in kızı Dugina'nın yaşamını yitirmesine dair açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak, Ukrayna’nın Dugina'nın ölümüyle ilgisi olmadığını söyledi.

Rusya’nın tanınmış siyaset uzmanlarından Aleksandr Dugin’in kızı Daria Dugina, içinde bulunduğu aracın infilak etmesi sonucu yaşamını yitirmiş, Rusya Soruşturma Komitesi ise “Elde edilen bilgilere göre, suçun önceden planlandığı ve sipariş üzerine işlendiği düşünülüyor” açıklamasında bulunmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise “Eğer Ukrayna izi doğrulanırsa, ki Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin de bu olasılığı dile getirdi, o zaman Kiev rejimi tarafından uygulanan devlet terörü politikası üzerinde durulmalıdır” demişti.

“UKRAYNA’NIN İLGİLİ OLMADIĞINI VURGULAMAK İSTİYORUM”
Tele1’in haberine göre, Ukrayna merkezli ICTV kanalına bağlanarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Ukrayna’nın Dugina’nın ölümüyle ilgisi olmadığını söyledi.

Olaya ilişkin konuşan Podolyak, ‘Rusya’nın kamuoyunda gerilimi artırmaya yönelik çabaları sürdürdüğünü’ söyleyerek, ”Ukrayna’nın bununla hiçbir ilgisi olmadığını vurgulamak istiyorum. Muhtemelen ülkede askere alma uygulamasını yaygınlaştırmak istiyorlar. Onlar şunu anlamıyorlar; Biz Rusya gibi kriminal bir devlet değiliz” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi