Üstel: CTP geri adım atıp uzlaşıyı bozdu
Atanmış Başbakan Ünal Üstel, belediyelerin birleştirilmesi ile ilgili komisyonda ortak alınan karardan sonra muhalefet partisinin "kırmızı çizgim var" diyerek geri adım attığını söyledi. Tasarı, çarşamba günü Olağanüstü Meclis oturumunda görüşülecek.
Atanmış Başbakan Ünal Üstel, Girne bölgesinde Karaoğlanoğlu, Alsancak, Lapta ve Karşıyaka’yı ziyaret ederek, halka bir araya geldi.
Üstel’e ziyaretinde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Girne Kaymakamı Sinan Güneş ve bazı milletvekilleri eşlik etti.
Üstel, ziyaretlerle, vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek ve icraatları hakkında bilgi vermek istediğini söyledi.
Üstel, “Pandemi süreci yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Rusya-Ukrayna savaşı gördük ve dövizde dalgalanmalar yaşandı. Tüm bunlar ekonomide daralma getirdi. Bu daralma sonucu halkın alım gücü azalmaya başladı. Tüm bunlar karşısında hükümetimiz ve ekip arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Zor günleri aşmak için sizleri rahatlatmak için yasalar yapıyoruz. Çarşamba gün Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdık. Biliyorsunuz belediyelerde birleşmeye gidiyoruz. Daha güçlü yapıya daha güçlü projelere imza atmak için bu çalışmayı yaptık.” dedi.
Belediyeleri birleştirme konusunun 2008 yılınca başladığına işaret eden Üstel, bu süreci CTP’nin başlattığını hatırlattı.
Üstel, “İlk yaptıkları icraat, bütün köyleri belediyelere bağladılar. UBP bazı köylerin bağlanmasında gösterdiği muhalefete rağmen dinlemediler ve siyasi karar vererek yapmışlardı. 2008’den bugüne kadar geldik. İktidardan gittiler, 2009 seçimlerinde UBP tek başına iktidara geldi o zaman da belediyelerin birleşmesi gündeme geldi. Her gelen hükümet çalışma yaptı ama UBP’nin gösterdiği cesareti gösteremediler. Biz o cesareti gösterdik, halkımız daha iyi hizmet alabilsin diye.”
Başbakan Üstel, “Muhalefet partilerin de olduğu ortak bir komisyon kuruldu, bu ortak komisyonda belediyeleri birleştirirken yol haritası nasıl olacak diye çalışma yaptık. Çalışma sonucu 17 kriter çıktı ve bu kriterlere göre 18 belediye eşit oldu. Biz dedik ki yerel seçimlere giderken bu konsesüsle gidelim. Ortak komisyonun görüşmeleri bittikten sonra bize muhalefet partisi, kırmızı çizgimiz var dedi. Biz dedik ki kırmızı çizginiz varsa bizim de var. Kriterler ne ise o kriterlerin oluşturduğu belediye sayısına biz varız dememize rağmen geri adım atmaya çalışıp konsesüsü bozdular” şeklinde konuştu.
Kaynak: BRT