Joe Biden, ABD düşüşünün sembolü olarak gösterildi

"Ülke dağılmaya başladı; Biden ve yetkilileri otuz yıl önce sona eren Soğuk Savaş'ı titizlikle yeniden çıkarıyorlar"

The Nation dergisinin yazarı Tom Engelhardt, Başkan Joe Biden’in, ABD’nin düşüşünü temsil ettiğini, bununla birlikte idaredekilerin ‘dolu dolu yaşadığını’ ve yeniden soğuk savaş çıkardıklarını belirtti.

Sputnik’te yer alan habere göre; Tom Engelhardt, “80 yaşındaki Joe Biden’ın, tarihimizin en yaşlı başkanı, 2024’te yeniden aday olmayı planlamasında garip bir şey görmüyorum. Dürüst olalım, bu kendine özgü biçimiyle mükemmel değil mi? Şunu demek istiyorum; Amerika’nın düşüşünü, her gün yaşlanan başkandan daha iyi ne simgeleyebilir?” ifadesini kullandı.

Engelhardt, “Ülke dağılmaya başladı, Joe ve yetkilileri ise dolu dolu yaşıyor ve otuz yıl önce sona eren Soğuk Savaş’ı titizlikle yeniden çıkarıyorlar. Bu yüzden şunu söyleyebilirim; gençseniz ve Soğuk Savaş’ı görmediyseniz, daha kötü versiyonuna hoş geldiniz” dedi.

Amerikan demokrasinin baskı altında olduğunu belirten Engelhardt, “Arkasında ‘hayal edilemez boyut ve güçteki’ savunma sanayiinin durduğu ABD ordusu, ‘savaş koşullarında bile görülmeyen’ finansmana sahip olmasına rağmen herhangi bir önemli savaşı kazanma yeteneğinin olmadığını kanıtladı” diye konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi