Barbarlık Müzesini Türkiyeli bakan açacak

TİKA tarafından restore edilen Barbarlık Müzesi açılışı Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılacak.

HABER MERKEZİ

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, yarın gerçekleşecek Lefkoşa ziyareti, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Barbarlık Müzesi açılışı ile başlayacak. Mehmet Nuri Ersoy, açılıştan sonra ise, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’nun onuruna verdiği yemeğe katılacak. Daha sonra ise, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ı ziyaret edecek.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı, Meclis’e yapacağı ziyarette Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Başbakanlığa yapacağı ziyarette de atanmış Başbakan Ünal Üstel ile görüşecek. Türkiyeli bakanın açıklanan programında son olarak, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TİKA’nın katkıları ile çekilen ve 1955-1974 yılları arasındaki dönemde Kıbrıs Türklerinin futbol kulüpleri aracılığıyla direniş ve mücadele öykülerini anlatan “Gol Atan Cepheye” belgeselinin galasına katılacağı bildirildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi