İçişleri Bakanı Öztürkler: Duruşum nettir! 51/95 sayılı yasa Meclis’ten geçecek

Belediyelerde örgütlü sendikaların Meclis önünde açıklama yaptığı sırada, ön kapıya çıkan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, sendikaların görüşlerine destek verdi.

HABER MERKEZİ

Belediyelerde örgütlü sendikalar BES ve DEV-İŞ, bugün sabah saatlerinde Meclis önünde belediyeler reformu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Belediyelerin birleştirilmesinden ziyade esas reformun 51/95 sayılı Belediyeler Yasası’nın revizesi olduğunu vurgulayan sendikalar, bunun geçmesi için mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Sendikaların açıklaması sırasında, Meclis’te bulunan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, açıklama yapılan ön kapıya gelerek, sendika temsilcilerine ve basına bilgi verdi. Öztürkler, iradesinin 51/95 sayılı Belediyeler Yasası’nın bir an önce tamamlanıp Meclis’ten geçirilmesi olduğunu ifade etti.

Öztürkler’in açıklamaları şöyle:

“Bugün Meclis’te 51/95 sayılı Belediyeler Yasası’nın teknik çalışması başlayacak. Çeyrek asırdır bu yasanın istenilen noktaya getirilememesi çok üzücü. Belediyelerin yaşadığı sıkıntılar kendi zafiyetlerinden değil, bu yasanın yürürlüğe girmemesinden kaynaklanıyor. Geçen hafta birleştirilmelerle ilgili, yasa komitede bir noktaya geldi Meclis’e gönderilecek. Ancak bne bütün beyanatlarımda esas reformun 51/95 sayılı Belediyeler Yasası’nda yapılacak değişiklikler olduğunu söylemiştim. Burada, basının ve kamuoyunun önünde, bu yasanın geçmesi için, arkadaşlarla birlikte elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha söyleyeyim.

Eğer 51/95 yasası geçmez ve sadece belediyelerin birleştirilmesi yasası geçerse, reform eksik kalır, hatta yapılmamış olur, bunu da açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim. Bu konuda sendikalarla aynı noktayız. Biz, pazartesi günü yasanın çalışmalarına başlanacağını duyurduk. Bir önceki komite toplantısı çok uzun sürdüğü, tasniflerin yapılması bugüne kaldı. Bugün toplanıp tasnifler yapılacak ve yol haritası çizilecek.

En büyük hedefimiz görüşmek değil, yasayı Meclis’e göndermektir. Ben İçişleri Bakanı olarak, ekibimle beraber elimizden gelen her türlü katkıyı koyarak bu işi sonlandıracağız. Duruşumda bir değişiklik olmayacağını da ifade etmek isterim.”

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in, DEV-İŞ Başkanı Koral Aşam’ın, “65/2007 Belediyeler Personel Yasası ve bağlı tüzükleri de en az 51/95 kadar önemli bir yasa. Kaosu ortadan kaldıracak reformun bir parçası olması gereken eksik yasalardan biri de budur. Bu konudaki iradenizi de öğrenmek isteriz. 65/2007, diğer yasalarla paralel olarak Genel Kurul’a gönderilebilir mi?” sorusuna yönelik ise cevabı şöyle oldu:

“Bunların hepsinin çözüme kavuşturulması gerekir. Toplumun bizden beklediği bu konularda liderlik yapmamızdır. Ben de bu çözüm iradesi var. Ne gerekiyorsa yapmak için hazırız. Siz de sürecin takipçisi olacaksınız. Eğer burada taahhüt ettiklerimizin dışında bir hareketimiz olursa siz bunları kamuoyu ile paylaşacaksınız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi