Erdoğan: Akdeniz’de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yok

Türkiye'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Mersin Limanı'ndan sondaj çalışmaları için Akdeniz'e açılan Abdülhamid Han adlı geminin çalışmaları için kimseden icazet alınmasına ihtiyaç olmadığını söyledi.

HABER MERKEZİ

Türkiye’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın Mersin Limanı’ndan ayrılışı sırasında yaptığı konuşmada, Akdeniz’de yapılacak arama ve sondaj çalışmaları egemenlik alanında olduğunu söyleyere, “Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur” dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Abdülhamid Han gemisi, çalışmalarına başladığında arkalarına aldıkları ağababalarına güvenerek bize efelik etmeye yeltenenler muhtemelen çıkacaktır. Biz onları ciddiye almayıp kendimize müsavi ve muhatap görmedikçe şımarıklıklarını artıranların sonu bir gün kafayı duvara çarpıp kendine gelmek olacaktır. Ne kuklalar ne de onların iplerini ellerinde tutanlar Akdeniz’de hakkımız olanı almamızı engelleyemeyecektir. Gerçi Akdeniz’de Abdülhamid Han ismiyle karşılaşan birilerinin aklına önce Gazi Ethem Paşa ve Dömeke Savaşı gelecektir. Onlar anladı. Hiç değilse üzerinden henüz bir asır geçmiş olan milli mücadeleyi hatırlarlar. Ama hiç merak etmesinler, hiç korkmasınlar. Bizim ilkemizin ne hakkımızı yedirmek ne de kimsenin hakkına göz dikmektir.

“BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKIYORUZ VE BAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Büyük ve güçlü Türkiye vizyonu öylesine kuşatıcı ve kapsamlıdır ki her gün ay yıldızlı bayrağımızın korkusuyla yatıp kalkanların hezeyanlarıyla uğraşmaya vaktimiz yoktur. Biz kendi işimize bakıyoruz ve bakmaya devam edeceğiz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da kendi işimizi kendimiz göreceğiz, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu çabalarımıza da destek verecek herkesle de birlikte çalışmaya, birlikte yol almaya hazırız.

“BİZİMLE BİRLİKTE YOL YÜRÜYEN KAZANIR, BİZE KARŞI YOL YÜRÜYEN İSE KAYBEDER”

Uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış haklarımızı hariçten gazel okuyarak, uydurma haritalarla yok saymak isteyenlere, bu lokmanın onların boğazından geçmeyecek kadar büyük olduğunu da hatırlatmak isterim. Haklarımızı korumak için gerektiğinde dişe diş mücadele vermekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Türkiye’nin dostluğunun ve müttefikliğinin özellikle karşısında yer almaktan çok daha değerli, çok daha kazançlı, çok daha doğru bir yaklaşım olduğunu görmek için son dönemdeki gelişmelere bakmak yeterlidir. Kısaca söylemek gerekirse bizimle birlikte yol yürüyen kazanır, bize karşı yol yürüyen ise kaybeder.

Bu duygularla Abdülhamid Han sondaj gemimize yolun açık, sondajın bereketli olsun diyoruz. Gemi personelimize başarılar diliyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi