Vakıfların çıkışı güneyde şaşkınlık yarattı: “Başka bir okulla mı karıştırıldı, gaf mı?”

Vakıflar İdaresi'nin dava edeceğini açıkladığı yer ile ilgili güney basınında çıkan habere göre arazi "hayırsever Dimitrios Dianellos"a ait. Rum yetkililer Evkaf'ın yanlışlık yaptığını düşünüyor.

Fileşefteros Gazetesinde yer alan “Dianellios da yalanlıyor” alt başlıklı haberde, kuzeydeki yetkililerin, Larnaka’da özellikle Dianellio Teknik Okulu arazisinin kendisine ait olduğunu iddia eden Vakıflar İdaresi’nin (EVKAF), terkedilmiş binanın geri kalanının yıkılması nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) şikayet etmeyi planladığını yönündeki açıklaması büyük bir sürpriz yarattı.

Haberin detayında EVKAF’ın niyetinin, arazinin Kıbrıs Rum malı olması ve hayırsever Dimitrios Dianellos’un bağışı olması nedeniyle şehirdeki yetkililerin yanı sıra güneydeki Eğitim Bakanlığı’nı da rahatsız ettiği belirtildi.

Haberde bu durumun Dianellios’u başka bir okulla karıştırmış olabilecek EVKAF’ın bir gafı ya da son zamanlarda sürekli olarak her şeyi sorgulayıp iddia eden bir Türk taktiği olabileceği vurgulandı.

Haberde ayrıca, Dianellios Teknik Okulu’nun arazisinin 8 yıl önce Kıbrıs Cumhuriyeti devleti tarafından, özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, “Dianellios Yetimhanesi” ile yapılan arazi değişiminin ardından, yeni bir lise inşa etmek amacıyla satın alındığı kaydedildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi