Dayanışma Evi, Türkçe ve Yunanca kurslarına başlıyor

Dayanışma Evi'nden yapılan açıklamada, “Dil engellerini, değişik toplumlardan kişilerin kişisel ilişkiler yaratma fırsatı eksikliğinin, Kıbrıs halkını ayrı tutan sıkıntılar olduğu” vurgulandı.

Dayanışma Evi 2022-2023 döneminde Türkçe ve Yunanca dil kurslarına başvuru kabul ediyor.

Yapılan basın açıklamasında, kursların amacının dil engellerini aşmak ve insanların bir araya geleceği, iletişimi öğrenebileceği ve birbirini anlayabileceği bir alan yaratmak olduğu belirtildi.

Basın açıklamasında, “Dil engellerinin, değişik toplumlardan kişilerin kişisel ilişkiler yaratma fırsatı eksikliğinin, Kıbrıs halkını ayrı tutan sıkıntılar olduğu” vurgulandı.

Dil kursları, yeni başlayacak olanlara veya daha deneyimli katılımcılara değişik eğitim düzeylerinde, deneyimli öğretmenler tarafından verilecek.

Bu yılki kurslar A.1.1 düzeyinden B1.2 düzeylerinde olacak. Kurslar 26 Eylül 2022’de başlayacak, 26 Mayıs 2023’te sona erecek. 16 Eylül’e kadar başvuru kabul edilecek, sınırlı yer olacak.

Kurslarla ilgili detaylı bilgi kayıt ve ödemeler internetten, Home of Cooperation internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Dayanışma Evi Dil Kursları Programı, Tarihi Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) tarafından uygulanıyor. Aktif Vatandaşlar Fonu (2020-2024) yoluyla EEA ve Norveç Yardımları tarafından finanse ediliyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi