DAÜ-SEN: Korku düzeni kurulmasına izin veremeyiz!

DAÜ-SEN tarafından yapılan açıklamada, akademisyen Hasan Ulaş Altıok'un 'iddia edildiği gibi bir suçu işlemediği' halde yargılanmasına sert tepki gösterildi.

HABER MERKEZİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) tarafından yapılan açıklamada, sendikanın eski başkanlarından, akademisyen Hasan Ulaş Altıok’un “suç sayılamayacak bir gerekçe” ile yargılanmasının sadece Altıok ile ilgili değil aynı zamanda, özgürlükler ve yargı bağımsızlığı ile de ilgili olduğu vurgulandı.

İddia edildiği gibi bir suçun işlenmediği belirtilen açıklamada, polis ve savcılığın, Hasan Ulaş Altıok’u mahkemeye sevk etmesinin kasıtlı bir korkutma ve yıldırma çabası olduğunun altı çizildi. Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Hasan Ulaş Altıok’un yurtsever ve bu çarpık düzene muhalif görüşleri birilerini rahatsız etmiş olabilir, ancak bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak için gösterilen bu utanç verici çaba sonuç vermeyecektir.

Hasan Ulaş Altıok’a yapılan bu saldırıya karşı duracağız, onun yanında olacağız. Bu topraklarda insanların korku ile susturulmasına izin vermeyeceğiz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi