Kalın: Sondajlar için KKTC’den izin aldık

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Kıbrıs bölgesinde yapmayı planladığı sondaj çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın, Kanal 7’ye verdiği röportajda, Türkiye’nin sondajlar için KKTC’den izin aldığını savundu. Birleşmiş Milletler’e ilgili belgeleri gönderdiklerini ve Kıbrıs ile Yunanistan’ın Türkiye’nin kendi topraklarına girdiği yönündeki taleplerinin herhangi bir yasal dayanağı olmadığını ileri sürdü.

İbrahim Kalın, Ankara’nın protestolara fazla önem vermediğini söyledi. Geçmişte olduğu gibi Oruç Reis’in ve diğer gemilerin bu bölgelerde araştırmalar yaptığını ve Abdülhamit Han adlı geminin de aynı araştırmaları yapacağını kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin Ege’yle ilgili tezlerini yeniden dile getirdi ve Yunanistan Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki Yunan egemenliğine meydan okudu.

Türkiye’nin sondaj çalışmalarının başlangıç tarihi olarak 9 Ağustos belirlendi ancak çalışmaların yapılacak nokta henüz açıklanmadı. Atina ve Lefkoşa, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki hareketlerini yakından takip ediyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi