İçişleri’nden duyuru: Doğumdan itibaren kimliklendirme uygulaması başlıyor

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Sakinlerin Kaydı Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle 29 Temmuz 2022 tarihinden itibaren doğumdan itibaren kimliklendirme uygulamasının başlayacağı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ‘E-Nüfus sistemine’ geçişin gereklerinden biri olan doğumdan itibaren kimliklendirme uygulamasının Sakinlerin Kaydı Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle 29 Temmuz 2022 tarihinden itibaren başlayacağını duyurdu.

Açıklamada ayrıca, resimli yeni kimlik kartına sahip olan tüm çocukların, Türkiye Cumhuriyeti’ne pasaporta ihtiyaç duymadan KKTC kimlikleri ile seyahat edebilecekleri de bildirildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“E-Nüfus Sistemine geçiş süreci gereklerinden biri olan doğum anından itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının kimliklendirilmesini sağlamak amacıyla 28 Temmuz 2022 tarihinde Bakanlar Kurulunun aldığı kararla Sakinlerin Kaydı Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle 29 Temmuz 2022 tarihinden itibaren KKTC yurttaşları doğum anından itibaren kimliklendirilecektir.

Kimliklendirme işlemleri ikamet adresine en yakın kaymakamlık veya bucaklardan yapılabilecektir.

Resimli yeni kimlik kartına sahip olan tüm çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti’ne pasaporta ihtiyaç duymadan KKTC kimlikleri ile seyahat edebileceklerdir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi