Menendez, Tayyip Erdoğan’a Kıbrıs’taki provokasyonlara bir an önce son vermesi için çağrı yaptı

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Robert Menendez, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüne ulaşılması için Kıbrıs’ın yanında yer almaya kararlı olduğunu ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Robert Menendez, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Kıbrıs’taki provokasyonlara bir an önce son vermesi için çağrı yaptı.

Menendez, Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslılar Konferansı’nın başlangıcında yayınlanan videoda gönderdiği mesajda, Kıbrıs’taki statükonun kabul edilemez olduğunu kaydetti. Ayrıca Türkiye’nin Kapalı Maraş’taki eylemlerini kabul edilemez olarak niteledi.

Menendez, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüne ulaşılması için Kıbrıs’ın yanında yer almaya kararlı olduğunu ve Doğu Akdeniz’deki güvenliği desteklemeye bağlı olduğunu ifade etti. Amerikan senatör, Birleşik Devletler’in F-16 uçaklarını Türkiye’ye satmaması gerektiği görüşünü yeniden dile getirdi. Aynı zamanda, Amerikan silahlarının Kıbrıs’a ihracatı üzerindeki eski kısıtlamaların tamamen kaldırılmasının öncelik olduğunu belirtti.

Kaynak: RIK

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi