Elon Musk’a ait Starlink uyduları zincir şekilde Kıbrıs semalarında görüntülendi

Elon Musk'a ait Starlink uyduları zincir şeklindeki geçişi görüntülendi.

HABER MERKEZİ

Elon Musk’a ait Starlink uyduları zincir şeklindeki geçişi görüntülendi. Türkiye’nin yanı sıra Kıbrıs’ta da görülen parlak ışıklar şaşkınlık yarattı. Minareliköy, Mehmetçik, Girne, Karpaz gibi birçok yerden sosyal medya kullanıcıları görüntüleri paylaştı. NASA, “Gördüğünüz şey UFO değil; SpaceX’in Starlink uyduları” açıklaması yaptı.

Öte yandan İstanbul, Ankara, Bursa, Konya ve Adana gibi şehirlerden sosyal medya kullanıcıları da Starlink uydularının görüntülerini çekip kişisel hesaplarından paylaştı.

Birçok kullanıcı gökyüzünde parlayan nesnenin UFO olduğunu ileri sürdü. Görülen parlaklığın Elon Musk’a ait SpaceX şirketinin Starlink uyduları olduğu anlaşıldı.

TÜRKİYE UZAY AJANSI AÇIKLAMA YAPTI
Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Türkiye’nin çeşitli noktalarından görüntülenen “Starlink” uydularının dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesi olduğunu bildirdi.

Ajansın Twitter hesabından, 23 Temmuz 2022 gecesi görüntülenen “Starlink” uydularına yönelik paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, uydu sistemlerinin bulundukları yörüngeye bağlı olarak dünya üzerinde belirli bir bölgeye ya da yörüngesi üzerinde bulunan ülkeleri kapsayacak şekilde fırlatıldıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Uydu takım yıldızları ise dünya üzerinde her noktaya kesintisiz kapsama sağlamak için tasarlanan birden fazla uydu olarak adlandırılır. 23 Temmuz 2022 gecesi Türkiye’nin çeşitli noktalarında görüntülenen Starlink uyduları da dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesidir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi