Fotoğraflarla Avrupa’da kuraklık, orman yangınları ve rekor sıcaklıklar

Avrupa'da birçok bölge aşırı sıcaklar ve kontrol altına alınamayan orman yangınları ile boğuşuyor.

Avrupa’nın birçok bölgesi, şiddetli orman yangınlarına neden olan ve binlerce insanın evlerinden tahliye edilmesiyle sonuçlanan aşırı sıcaklara teslim olmuş durumda. Güney Avrupa ülkeleri günlerdir aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ederken, özellikle bugün itibarıyla hava sıcaklıkları Belçika, Almanya, İngiltere gibi ülkeleri etkiliyor. 40 dereceye varan, hatta aşan sıcaklıkların tahmin edildiği bu ülkelerde çeşitli uyarılar yapılıyor.

İtfaiyeciler kontrolden çıkan yangınlarla mücadele ederken Fransa, İspanya, Portekiz, İrlanda ve İngiltere’de vatandaşlar serinlemek ve kendilerini ve mülklerini yangınlardan korumak için çeşitli önlemler almaya çalışıyor.

İşte fotoğraflarla sıcak, kuraklık ve yangınlarla mücadelede kıtanın dört bir yanından manzaralar

FRANSA

Gironde Valiliğinden paylaşılan bilgilere göre, dün bölgeden 16 bin kişinin daha çıkarılmasıyla, tahliye edilenlerin sayısı 36 bin 600’e çıktı. Yeni tahliyelerin söz konusu olduğu ifade ediliyor.

Aşırı sıcak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle Gironde’daki yangınların kontrol altına alınmasında güçlük yaşanıyor.

İSPANYA
İspanya, son günlerde aşırı sıcak hava ve ülke genelinde farklı noktalarda çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

İspanyol itfaiyeciler, kuzeydeki yangınların dışında doğuda Barselona yakınlarındaki Pont de Vilomara’da, güneyde Mijas Tepeleri’nde ve batıdaki Monfragüe Ulusal Parkı’ndaki yangınlarla mücadele ediyor.

Aktif yangın haritasına göre, yangınların ülkenin kuzeybatısında yoğunlaştığı görülüyor

İspanya’da yılbaşından bu yana 140 bin hektar alanın yangınlardan harap olduğu bildirildi.

Ülkede, yangınlar nedeniyle son 15 yılın en kötü yazının yaşandığı ve halihazırda devam eden 30 yangından 20’sinin halen kontrol altına alınamadığı belirtildi.

PORTEKİZ
Avrupa’da orman yangınlarıyla mücadele eden bir diğer ülke Portekiz. İspanya ve Portekiz’de son haftalarda yaşanan aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısının 1000’i geçtiği ifade ediliyor.

İNGİLTERE
Son dönemde güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle tarihinin en yüksek sıcaklıklarını yaşayan İngiltere’de termometreler 40 santigrat dereceyi gördü.

İngiltere Meteoroloji Kurumu (Met Office), ülkede tespit edilen sıcaklıkların 39.1 santigrat dereceye ulaştığını ve bunun ülke tarihinin en yüksek sıcaklığı olduğunu bildirdi.

İngiltere’de şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık, 2019’da bir rekor olan 38,7 santigrat derece olarak tespit edilmişti.

Seyahat, sağlık hizmetleri ve eğitimi olumsuz etkileyen aşırı sıcaklıklara yönelik “kırmızı” alarmın 19 Temmuz’a kadar süreceği bildirilmişti.

ALMANYA
Güney Avrupa ülkeleri günlerdir aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ederken, özellikle bugün itibarıyla hava sıcaklıkları Belçika, Almanya, İngiltere gibi ülkeleri de etkiliyor.

İSVİÇRE
Termometrelerin 30 dereceyi gösterdiği İsviçre’nin Zürih kentinde, vatandaşlar serinlemek için Zürih Gölü’ne akın etti

Fransa’nın doğusu ile İsviçre’nin batısı arasında doğal sınır oluşturan Doubs Nehri’nin bir parçası olan ancak kuruyan Brenet Gölü’nün kıyısında karaya oturan tekneler.

Kaynak: Euronews

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi