Pakistan’daki selde ölü sayısı 198’e yükseldi

Pakistan dünyada iklim değişikliğine karşı en kırılgan 10 ülke arasında yer alıyor.

Şiddetli yağışların etkili olduğu Pakistan’da yaşanan selde hayatını kaybedenlerin sayısının 198’e yükseldiği açıklandı.

Pakistan’da etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) tarafından yapılan açıklamada son 24 saatte 7 kişinin daha hayatını kaybettiği ve toplam sayısının ise 198’e yükseldiği bildirildi.

Sindh Eyaleti genelinde acil durum ilan edilmesinin ardından yetkililer, tüm ilçe sağlık ofisleri ve hastanelerinde kontrol odaları kurulması çağrısında bulundu.

YAĞIŞLARDA YÜZDE 87 ARTIŞ
Pakistan İklim Değişikliği Bakanı Sherry Rehman, düzenlediği basın toplantısında ülkenin bu yıl muson mevsiminde diğer yıllara göre yüzde 87 oranında daha fazla yağış aldığını söylemişti.

BU SADECE BAŞLANGIÇ
Pakistan’ın dünyada iklim değişikliğine karşı en kırılgan 10 ülke arasında yer aldığını belirten Rehman, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için önlem alınması gerektiğini, aksi takdirde gelecekte durumun daha da kötüleşeceğini ifade ederek, “Son yaşadığımız yağış felaketi ulusal bir trajedidir. Bu büyük bir endişe meselesidir ancak bunun sadece başlangıç olduğunu ve buna hazırlanmamız gerektiğini bilmeliyiz” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: İHA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi