AYŞE TATİLE ÇIKMAK ÜZERE

Batının gayreti, Yunanistan’ın darbesi ve Türkiye’nin adayı bölmesi ile sonuçlanan Kıbrıs savaşının 48’inci yılı... Adalılar yurtlarını kaybettikleri için mutsuz, ‘kurtarıcılar’ ise adaya uçarak, yüzerek, Mehteranla tatile geliyor...

HABER MERKEZİ

OKTAY BUGÜN ADADA
Külliyenin temelini atmak için gelmesi beklenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine yardımcısı Fuat Oktay, ’20 Temmuz kutlamaları’ için yeni evlendiği eşi ile geliyor. MHP’nin üst düzey kadrosu da beş yıldızlı otellerde yerini aldı. AKP’li danışmanlar, belediye başkanları, kadın kolları, Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfı gibi kesimler de düzenledikleri ‘uluslararası’ etkinliklerde ‘bayramı’ kutluyor.

KUTLAMALAR BAŞLADI
“Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a” isimli Anamur’da düzenlenen etkinlikte ise Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen’in de aralarında olduğu 8 kişi yüzerek adaya gelmek üzere yola çıktı. Bu gece ayrıca Şafak Nöbeti tutulacak. Çıkarma Plajı’nda su ve lokma dağıtılacak, ilahiler ve ezan okunacak, temsili olarak sabaha kadar kıyıda Türk askeri beklenecek. KKTC’nin ‘özgürlüğü’, ‘bağımsızlığı’ kutlanacak.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi