UniteCyprusNow: Gelecek kuşaklara yatırım yapmaya devam edeceğiz

UnitedCyprusNow yaptığı açıklamada vurguladı: Barış içinde birlikte yaşamanın yolunu bulamazsak bölünmenin gölgesi bizi, ailelerimizi ve gelecek kuşakları zehirlemeye devam edecektir.

HABER MERKEZİ

UniteCyprusNow 15 ve 20 Temmuz yıldönümleri nedeniyle yaptığı açıklamada, öldürülen tüm kurbanları saygıyla andı. “Geçmişin sayısız acı hatırasıyla yaz ayları Kıbrıslılar için zor aylardır” ifadeleri kullanılan açıklamada, barış içinde birlikte yaşamanın yolunun bulunması gerektiği vurgulanarak aksi halde bölünmenin gölgesi aileleri ve gelecek kuşakları zehirlemeye devam edeceğine dikkat çekildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Geçmişin sayısız acı hatırasıyla yaz ayları Kıbrıslılar için zor aylardır.
UniteCyprusNow 48 yıl önce 15 ve 20 Temmuzda ve takip eden günlerde öldürülen tüm kurbanları saygıyla anar.

Bu çatışmanın başlaması, devam etmesi ve henüz bir uzlaşıyla sonuçlandırılmaması nedeniyle kendi toplumlarımız dahil farklı taraflar sorumlu tutulabilir.

Bu durumdan kimin sorumlu olduğu konusu bizi ayrıştırmaya devam etse de, bir gerçek değişmiyor: barış içinde birlikte yaşamanın yolunu bulamazsak bölünmenin gölgesi bizi, ailelerimizi ve gelecek kuşakları zehirlemeye devam edecektir. Adamızın karşı karşıya kaldığı çeşitli sıkıntılar ancak ülkemizin federal bir çözüm altında yeniden birleştirilmesiyle bütünlüklü olarak ele alınırsa çözülebilir. Siyasi bir çözüm bu aşamada gündemde olmadığına göre, adamızda toplumlar ve insanlar arasında her boyutta barışçıl bağlar kurmak hepimizin sorumluluğudur.

Geçmişin kurbanlarının anısını ancak empati, dayanışma ve karşılıklı saygıya dayalı barışçıl ve birleşik bir Kıbrıs için çalışarak onurlandırabiliriz. Siyasi elitlerimiz bizi hayal kırıklığına uğratmaya devam ederken, birlikte çalıştığımız genç kuşaklar bize doğru yolu göstereceklerdir.

UCN’in misyonu doğruyu arayarak, empati kurarak, farklılıklara saygı göstererek, dayanışmayı güçlendirerek ve ortak bir geleceği teşvik ederek Kıbrıslıları birleştirmektir.

Bu yüzden, diğer pozitif girişimler yanında, yaz ayları sonrasında farklı şehirlerde Diyalog Grupları düzenlemeye yeniden devam edeceğiz. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi