Yunanistan’da düşen uçağın askeri teçhizat taşıdığı açıklandı

Kuzey Yunanistan'da düşen kargo uçağı , sekiz mürettebatın tümünün ölümüne ve taşıdığı Sırp askeri teçhizatı hakkında endişelere yol açtı.

Reuters’e göre, Sırbistan Savunma Bakanı Nebojša Stefanović, uçağın kuzeydoğu Kavala bölgesindeki Eleftheroupoli yakınlarında düştüğü sırada Bangladeş’e havan ve eğitim mermileri de dahil olmak üzere askeri ekipman taşıdığını söyledi. Sekiz mürettebatın tamamının öldüğünü de sözlerine ekledi.

Yunan kamu yayın kuruluşu ERT, uçağın “tehlikeli kargo” taşıdığını duyurmuştu. Yunan itfaiye generali Marios Apostolidis, duman ve yoğun ısının yanı sıra kaza yerinin yakınında bulunan beyaz bir maddenin olası toksisite konusunda endişeleri artırdığını söyledi.

Yetkililer, kaza mahallinin yakınında yaşayanları enkaza yaklaşmamaları ve pencereleri kapalı tutmaları konusunda uyardı. Bölge halkı sakinleri ERT’ye verdiği demeçte, “Uçak düşerken zaten yanıyordu. Mantar gibi, nükleer bomba gibi büyük bir patlama oldu” dedi. Başka bir sakin, “Bu mantarı gördüğümde midem sıkıştı” dedi.

ERT’nin bildirdiğine göre, Ukrayna kargo havayolu şirketi Meridian tarafından işletilen Antonov 12, Cumartesi yerel saatle 16:00 civarında düştü.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg Nikolenko, bugün Facebook’ta yaptığı açıklamada, “Uçak düştüğünde Ürdün üzerinden Sırbistan’dan Bangladeş’e gidiyordu. Kazanın nedeninin motor arızası olduğu tahmin ediliyor” dedi.

Nikolenko, mürettebatın sekiz üyesinin de Ukrayna vatandaşı olduğunu ekledi. Selanik’teki Ukrayna konsolosluğu tarafından, konsolosluk çalışanlarının yerel kurtarma ve kolluk kuvvetleriyle kaza yerinde çalıştığı bir operasyon merkezi kurulduğunu söyledi.

Kaynak: CNN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi