Kırşehir’e kampa götürülen çocuklar acilen dönmek istiyor

CTP milletvekili Devrim Barçın, Eğitim Bakanlığı'nın Kırşehir'deki kampında mevlit dinletilen ve maneviyat hocaları ile dersleri olacağı söylenen 46 kız öğrencinin ailelerinin endişe içinde olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Devrim Barçın, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na yaptığı çağrıda, 46 kız öğrencinin derhal adaya dönmek istediğini, bu konuda gerekenin yapılması gerektiğini vurguladı.

Barçın, Eğitim Bakanlığı tarafından Kırşehir’de düzenlenen gençlik kampına Kıbrıs’tan da 46 kız öğrencinin gönderildiğini anımsatarak, kampta geçen ilk gecede öğrencilere tek faaliyet olarak mevlit dinletildiğini, bugün de aynı maneviyat hocaları ile dersleri olacağı söylendiğini kaydetti. Öğrencilerle paylaşılan programın endişe yarattığını kaydeden Barçın, önceden ailelere verilen programda, bu tür faaliyetlerin yer almadığını da sözlerine ekledi.

CTP’li vekil, ailelerin kendilerine ulaşıp feryat ettiklerini, endişe içerisinde olduklarını söylediği paylaşımında, “Elimde bu konuya yönelik belgeli bilgiler mevcut olup, Bakanlığın talep etmesi durumunda onlarla da paylaşabileceğimi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Devrim Barçın’ın paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi