Merit Otel, Haziran ayında alınan numunenin peşinde

Merit Royal Otel Genel Müdürü Aybars Kutluba, Alsancak halkını tedirgin eden deniz suyu analizleri ile ilgili Bugün Kıbrıs’a konuştu. “Olayda kasıt var mı araştırıyoruz. Yasal yollara başvuracağız. Adadaki en iyi arıtma sistemlerinden birine sahibiz” dedi. Otelin talebi üzerine Sağlık Bakanlığı’nın birkaç gün önce yaptığı analizin sonucunun temiz çıktığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı’nın düzenli olarak yapması ve sonuçlarını kamuoyuna duyurması gereken deniz suyu tahlilleri güven vermiyor.

Haziran ayında yayımlanan laboratuvar sonuçlarına göre Alsancak ve İskele’de yüksek oranda koli basili bulunduğu belirtilmişti. İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler dün İskele’deki sorunun çözüldüğünü, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin son analizlerine göre denizin temiz olduğunu açıklamıştı.

Bugün Kıbrıs’ın sorguladığı Alsancak’taki Merit Otel ise Haziran ayı için bahsedilen örneğin ne zaman, kim tarafından, nereden alındığı konularının bilinmediğini, araştırmalarının sonucuna göre yargıya başvuracaklarını açıkladı.

Merit Royal Otel Genel Müdürü Aybars Kutluba, “Haber üzdü, kasıt var mı bilemem, kimseyi suçlayamam ama bu örneği kimin aldığını çözmemiz gerekiyor. Adadaki en iyi arıtma sistemlerinden birine sahibiz. Tüm Merit otellerinin arıtma sistemleri sürekli kontrol ediliyor, yüksek maliyetlere bakımı yapılıyor. Girne ve Lapta belediyelerinin arıtma sistemlerinden çok ilerideyiz” dedi. Normal şartlarda bakanlıktan gelen yetkililerin otelin arıtma bölümündeki teknik ekip eşliğinde numune aldığını kaydeden Kutluba, Haziran ayında böyle bir durumun yaşanmadığını, kimlerin, nereden örnek aldığının bilinmediğini vurguladı.

Turizm yapan biri olarak plajların temizliğinin başta otel misafirleri ve halk sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden Kutluba, şuan yaklaşık 2 bin 500 kişinin otel müşterisi olarak plajlarda olduğunu, denize girdiğini, bu insanların güvenliğinden sorumlu olduklarını kaydetti.

“Arıtma konusunda bu kadar detaycı bir işletmenin bununla karşı karşıya kalması üzücü” diyen Kutluba ayrıca otel bünyesindeki mikrobiyologların haftada iki kez düzenli olarak deniz suyunu analiz ettiklerini, özel laboratuvarlara da göndererek test ettiklerini ve Sağlık Bakanlığı’nın düzenli olarak numune aldığını sözlerine ekledi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi