KUZU KURDA EMANET

Ersin Tatar ve Sunat Atun’un isteğiyle atanan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit’in 36 yıldır çalıştığı kurumu sömürdüğü ortada çıktı. Hakkında birçok soruşturma, kovuşturma, dava var. Atamadan önce Genel Müdür Yardımcısı olan Akyiğit, şimdi hapiste olan ve 520 ayrı ithamdan tutuklu yargılanan Genel Müdür Gürcan Erdoğan’ın yakın dostu.

HABER MERKEZİ

İşte belgeleri Bugün Kıbrıs’ın elinde olan Akyiğit ile ilgili iddiaların yer aldığı dosyalar:

1. Kuruma sepetli araç alımı sırasında galerilerle pazarlık ve satın alma için yetkilendirildi. Teklife göre 13 bin 900 sterline alınması gereken aracı 14 bin 700 sterline satılmış gösterdi.

2. Ajoya Coast Limited’e kişisel çıkarı için yarar sağlayacak davranışlarda bulundu. Kaçak ve sayaçsız akım bağladı. Yasadışı şekilde kazanç getirici iş yaptı.

Hasan-Akyigit-Sorusturma-Dosyasi

3. Eşinin kardeşi olan Ambelia Village yöneticisi merhum Caner Yolga’ya ait siteye kaçak elektrik bağladı. Sayaçları yurt dışından temin ettiği “U harfi bulunan Kurşun Mühür” ile mühürledi.

 

4. Sözleşmede yer aldığı gibi Savyon Ltd., uygulayıcı firmaya 715 metrelik kablonun ücretini ödedi ancak 715 metrelik kablo Hasan Akyiğit’in imzasıyla kurum ambarlarından çıkarılarak verildi.

5. Lefke Çamlıköy‘de 1 milyon 111 bin TL borcu bulunduğu için elektriği kesilen bir sayacın açılması için Genel Müdür Vekili olarak imza attı. Milyon lirayı aşan borca rağmen yasa dışı şekilde yeniden elektrik enerjisi verilmesini sağladı.

6. Bir yurttaş görev bilerek kamu aracı ile zeytin toplamaya giden birini ihbar amacıyla fotoğrafı ile birlikte sosyal medya hesabında yayınladı. Fotoğraftaki kişi Hasan Akyiğit çıktı. Fotoğrafı paylaşan yurttaşı polise şikayet etti.

Havadis’in konu ile iligili haberi şöyle:

Sosyal medya paylaşımı başına dert oldu

7. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kurulu’nun (YEK) by-pass edildiğini bildiği halde, Concorde Otel’in ‘off grid’(akülü) güneş enerji sistemi iznini ‘on-grid’e (aküsüz) çeviren karara imza attı.

Özgür Gazete’nin haberi şöyle:

Aşıkoğlu ve Erdoğan’ın başlattığı işi Bakan Arıklı bitirdi!

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi