KTÖS hükümete halkın alım gücünü korumak için 4 öneri sundu

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş yaptığı açıklamada, hükümetin gündeminin halkın alım gücünü korumak olmadığı vurgusu yaparak, hükümete alım gücünü koruyacak 4 öneri sundu.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik ve akaryakıt zamları ile enflasyonu kontrol altında tutabilecek bir araç sunulmadığı gibi, temel gıda maddeleri ve temel hizmetlerdeki fahiş fiyatların da denetlenemediğini belirtti.

Yıllık enflasyonun yüzde 110,42’ye ulaştığını ve hükümetin hayatı ucuzlatacak politikaları gündemine almadığını söyleyen Maviş, “vatandaşın alım gücü kırılma noktasına gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Sendikanın, toplumun alım gücünü koruyacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi; gerçek ihtiyaçlar temelinde temsilciliklerin belirlenmesi; Asgari ücretin yeniden belirlenmesi ve Meclis’te bekleyen Vergi Düzenlemesi Yasa Tasarısı’nın ivedilikle gündeme alınmasını içeren dört maddelik önerilerini paylaşan Maviş, hükümete bunları hayata geçirme çağrısında bulundu.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş’in açıklamasının tamamı şöyle:

“Elektrik ve akaryakıt zamlarını ve enflasyonu kontrol altında tutabilecek bir araç sunulmadığı gibi, temel gıda maddeleri ve temel hizmetlerdeki fahiş fiyatların da denetlenemediği ortadadır.

Yıllık enflasyonun yüzde 110,42’ye ulaştığı adamızın kuzeyinde hayatı ucuzlatacak politikalar hükümet gündemine alınmadığı için vatandaşın alım gücü kırılma noktasına gelmiştir.

Temel ihtiyaçlarımızı gidermek, sosyal hayatımızı geliştirmek, kısa bir tatil yaparak dinlenmek gibi insanca bir hayat gereklilikleri lüks sınıfına girmiştir. Vatandaş gününü nasıl idame ettireceği ile ilgili ve çocuklarına güzel bir gelecek hazırlama ile ilgili endişe duymaktadır.

Hükümetle toplumun gündemi aynı değildir. Hükümet ;

  • Ekonomik sorunlara çözüm bulmak veya toplumsal kaynaklarımızı yol, okul, hastane, sosyal alanlara harcamak yerine, toplumla dalga geçercesine, görevden alma ve görevden atama gibi bir misyonla, bürokrat çöplüğü yaratmaya devam etmektedir. KAYNAKLARIN EŞİT VE ADİL KULLANIMI NOKTASINDA BÜROKRATİK SORUMSUZLUĞUNUZDAN VAZGEÇİN! TOPLUMUN ALIM GÜCÜNÜ KORUYACAK DÜZENLEMELERİ HAYATA GEÇİRİN!
  • Tanınmamış bir KKTC’yi 50 yıldır tanıtamamış yurtdışı ofislerine yüzbinlerce Euro harcamaya ve ihtiyaç fazlası görevlerle atama yapmaya devam etmektedir. GERÇEK İHTİYAÇLAR TEMELİNDE TEMSİLCİLİKLERİ BELİRLEYİN!
  • Asgari ücreti enflasyon rakamlarının altında belirleyerek asgari ücretliden %15.55, 1200 TL civarı çalmıştır. ASGARİ ÜCRETİ YENİDEN BELİRLEYİN!
  • Yeni asgari ücrete göre bir vergi düzenlemesi yapmadığı için yeni göreve başlayan göç yasasına tabi bir öğretmen 900 TL civarı fazla gelir vergisi ödeyecektir. Ve elbette tüm kamu emekçileri, öğretmenler ve özel sektör çalışanlarının da vergisi daha fazla olacaktır. MECLİSTE BEKLEYEN VERGİ DÜZENLEMESİ YASA TASARISINI İVEDİLİKLE GÜNDEME ALIN!

Ya yukarıdaki çağrımıza kulak verin, ya da istifa ederek toplumun önünü açın!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi