Gergin bekleyiş: Gemi Teknecik’e yanaştı

Teknecik Elektrik Santrali'ne yakıt ikmali yapacak gemi, Teknecik açıklarında. Yaşanabilecek çevre felaketlerine karşı, Sivil Savunma ekipleri hazırlık yapıyor. Atanmış Başbakan Üstel'in şu sıralar Teknecik'e doğru yola çıktığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) ihalesiz alınan yakıtı taşıyan ve Akaryakıt Temin ve Taşımacılık İhalesinin Teknik Şartnamesi’ne uymayan gemi Teknecik açıklarında. Teknecik Limanı’na girebilmesi için römorke ihtiyaç duyan gemi, Mağusa’dan beklenen römoklerin gelmesi ile limana yanaşabilecek. Limanda daha önce görev yapan kaptanların ve sivil toplum örgütlerinin defalarca uyarmasına rağmen, hükümet yetkililerinin uyarıları dikkate almayıp nakil konusunda ısrar etmeleri Teknecik’te gergin bir bekleyişe sebep oluyor.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sivil Savunma ekiplerinin Teknecik’te çıkması muhtemel bir felaket için hazırlık yaptıkları gelen bilgiler arasında. Atanmış Başbakan Ünal Üstel’in ise şu sıralarda Teknecik Elektrik Santrali’ne doğru yola çıktığı bildirildi.

 

 

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi