Suçlu cenneti KKTC: Barona oturma izni Kutlu Evren döneminde verildi

Interpol tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle KKTC'de yakalanarak sınır dışı edildi. Buddle'a oturma izni veren İçişleri bakanının Kutlu Evren olduğu ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ

Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle, 9 Temmuz Cumartesi günü KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa operasyonuyla tutuklandı. Kokain ticareti ve uyuşturucu trafiği için çete oluşturmak suçlamalarıyla Interpol tarafından aranan Buddle Türkiye’ye giriş yapamayınca Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak’a gitmişti. Bu ülkelerden de ret yanıtı alan çete lideri elini kolunu sallayarak KKTC’ye gelmişti.

1 YILDIR SAKLANIYORDU
NTV’den Selim Sayarı’nın haberine göre KKTC’ye bir yıl önce turist vizesiyle giren Buddle’a ülkeye yatırım yapacağı gerekçesiyle dönemin içişleri bakanı tarafından oturma izni verildi. Yaklaşık 1 yıldır KKTC’de saklanan uyuşturucu baronu büyük bir operasyonla tutuklandı. Avustralya’daki kokain mafyasının liderlerinden olan Buddle Türkiye Interpol Europol Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edilmek üzere Ankara’ya gönderildi. Buddle’ın Ankara’daki işlemlerinin ardından ülkesi Avusturalya’ya iade edilmesi bekleniyor.

Daily Mail Avustralya ve Sunday Telegraph gazeteleri ise Buddle’ın “FBI tarafından yapılan operasyon sonucu, Kıbrıs’taki sığınağına dönerken tutuklandığını” yazdı.

1 YIL ÖNCE KUTLU EVREN BAKAN İDİ
İçişleri Bakanlığı resmi web sitesinde yer alan habere göre, 10 Ocak 2021’de İçişleri Bakanlığı’nda görev devir teslimi yapıldı. Eski İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars görevi yeni Bakan Kutlu Evren’e devretti. Böylece Evren, üç yıl önce Baybars’a devrettiği koltuğu yeniden devraldı. Bilindiği gibi Evren’in ismi görev sürelerinde yaşanan yurttaşlık ve muhaceret skandallarında sıkça geçmişti. Avustralyalı uyuşturucu baronuna oturma izni verilmesi de yine Evren’in görevde olduğu döneme denk geldi. Evren, 22 Şubat 2022’de Ünal üstel’e görevi devretmiş, Üstel’in başbakan olarak atanmasının ardından AKP ile yakın ilişkide olan İçişleri Bakanlığına Ziya Öztürkler göreve getirilmişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi