AFP: Türkiye’nin Kurban Bayramı yemeğini enflasyon yedi

Fransız haber ajansı AFP, "Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türklerin yaşam standartlarını düşüren geçen yılki sıradışı ekonomik deneyinden bu yana fiyatlar iki hatta üç katına çıktı" diye yazdı.

Fransız haber ajansı AFP, yüksek enflasyonun Kurban Bayramı’na gölge düşürdüğünü yazdı.

Haberde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türklerin yaşam standartlarını düşüren geçen yılki sıradışı ekonomik deneyinden bu yana fiyatlar iki hatta üç katına çıktı” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan, bu hafta düzenlenen kabine toplantısının ardından “Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz” demiş, aynı ekonomi politikasını sürdüreceklerini belirtmişti.

Hem “Türkiye’nin bayram yemeğini enflasyon yedi” hem de “Türkiye’de bayrama enflasyon zarar verdi” anlamına gelen başlığa sahip haberde, yüksek enflasyonun gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde Erdoğan’ın şansını azalttığı gibi Kurban Bayramı’nda yurttaşları zor durumda bıraktığı da savunuldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bu hafta açıkladığı verilere göre haziranda yıllık enflasyon yüzde 78,62 oldu.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise aynı rakamı yüzde 175,55 olarak açıkladı.

Merkez Bankası’nın verilerine göreyse gıda ve alkolsüz içecek fiyatları haziranda yüzde 2,09 artarken, grup yıllık enflasyonu da 2,30 puan yükselerek yüzde 93,93’e ulaştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi