Doktor cinayeti: Tabipler Birliği 2 gün grev kararı aldı

Konya'da doktor Karakaya'nın görev başında silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) ülke genelinde grev kararı aldı.

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, dün bir hasta yakını tarafından başından vurularak öldürüldü.
Doktoru silahla öldüren Hacı Mehmet Akçay da cinayet sonrası intihar etti.

Saldırganın bir ay önce kalp krizinden yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay’ın ölümünden Karakaya’yı sorumlu tuttuğu için olayı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

Akçay başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu.

Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi’nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Başından yaralanan doktor Ekrem Karakaya hemen ameliyata alındı ancak meslektaşlarının çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından bir mesaj paylaştı ve “caniliğin araştırıldığını” söyledi.

Doktor Karakaya’nın görev başında silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) grev kararı aldı.

TTB, 7-8 Temmuz’da ülke çapında greve çıkacaklarını duyurdu.

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, saldırganın hiçbir güvenlik kontrolü olmaksızın doktorun polikliniğine kadar silahla gidebildiğini vurgulayarak “Bu saldırıyı gerçekleştirenin de bir hastanede çalışıyor olması işin garabetini göstermektedir” dedi.

TTB’den yapılan açıklamada, “Tüm üyelerimizle, tüm sağlık emek ve meslek örgütleriyle yarın sağlık kurumlarının ve sağlık müdürlüklerinin önünde olacağımızı tepkilerimizi haykıracağımızı ifade ediyoruz” denildi.

Birlik, “Sağlıkta şiddetin münferit olmadığını bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu tekrar tekrar açıkladık.” ifadelerini de kullandı.

Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

KATALOG SUÇ KAPSAMINA ALINDI
Mayıs ayı içinde yapılan bir yasal değişiklikle sağlık çalışanlarına yönelik “kasten yaralama” suçu, katalog suçlar kapsamına alındı. Bu değişiklikle faillerin tutuklu yargılanmasının önü açılmıştı.

Ancak bu yasanın çıkmasından sonra Şanlıurfa’da Viranşehir’de bir yaralama olayının failleri mahkemeden serbest bırakılmıştı.
Sağlık Bakanlığı’nın itirazı sonrası zanlılar tutuklu yargılanmak üzere hapse atıldı.

Kaynak: BBC Türkçe

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi