ACI İTİRAF!

Atanmış Başbakan Ünal Üstel yakıtsız kalınmasının sebebi olarak ihaleyi üstelenen firmayı gösterdi ancak Bugün Kıbrıs’a konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Samet Biricik çok farklı açıklamalarda bulundu.

HABER MERKEZİ

BAŞBAKAN ZORLA İMZALATTI
İhalesiz yakıt alımı için gece yarısı karar çıkaran hükümet, yönetim kurulu üyelerini Başbakanlığa çağırarak baskı altında imza aldı. Kurumun doğrudan alım kararı olmadığını vurgulayan Biricik, “Sosyal medyayı düşünün ne durumda. Psikolojik bir harp içindeydik. Her şeyden önce Başbakan talep etti ve imzaladık” dedi.

KURUM FİRMAYA ÖDEME YAPMADI
İhaleyi alan firmanın getirdiği yakıtın parasını kurumun zamanında ödeyemediğini belirten Biricik, “Para ödenmediği için de firma yakıtı geç aldı ve geç getirdi. Sözleşme gereği firmaya bir de ceza kestiler. Sonra ülke yakıtsız kaldı. Oysa bu cezanın affedilmesi, Bakanlar Kurulu ya da Maliye Bakanlığı’nın arayı bulması gerekirdi” dedi.

BAŞKAN ‘HALLEDECEĞİZ’ DEDİ
Maliye Bakanı Sunat Atun’un atadığı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit yaşanacak sıkıntıları ilgili makamlara aktarmakta, gerekli raporları sunmakta gecikti. Biricik, “Kurum özerkleştirilmediği için Yönetim Kurulu mini Bakanlar Kurulu gibi davranıyor. İhaleye çıkılması için Başkana baskı yaptık ama bize ‘halledeceğiz’ dedi” yorumunu yaptı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi