İtalyan Başbakanı Draghi Türkiye’yi ziyaret ediyor: 10 yıl sonra ilk hükümetler arası zirve

İtalya Başbakanı Mario Draghi, hükümetler arası zirve için Türkiye'ye gidiyor.

Draghi’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi ve özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası ikili ilişkilerin canlandırılması yönünde adımlar atılması bekleniyor.

Draghi geçen Mayıs’ta Senato’da yaptığı konuşmada Türkiye ziyareti planını ve bu planın amacını şöyle açıklamıştı:

“Temmuz başında Türkiye ile ikili zirve için Ankara’da olacağım, bu türden bir zirve 10 yıldır ilk kez yapılacak. Bu toplantıda, (Ukrayna’daki) çatışmanın müzakere ve diplomatik olanakları ile İtalya-Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini görüşeceğiz.”

İtalya Başbakanlığı’ndan Türkiye gezisi öncesinde yapılan açıklamada da “Toplantı, iki ülke arasında halihazırda çeşitli cephelerde çok yoğun olan ikili iş birliğinin kapsamlı biçimde yeniden canlandırılmasının bir parçasını teşkil ediyor. Özellikle Ukrayna’da savaşın başlamasının ardından iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasındaki temaslar aralıksız sürüyor” denildi.

İtalya-Türkiye arasındaki hükümetler arası zirve daha önce iki kez, 2008 ve 2012’de yapılmıştı. Ankara’da üçüncüsü yapılacak olan İtalya-Türkiye hükümetler arası zirveye İtalya’nın Dışişleri, İçişleri, Savunma, Ekonomik Kalkınma ve Ekolojik Dönüşüm Bakanları da katılacak.

Kaynak: BBC Türkçe

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi