Falyalı suikastinde dikkat çeken detay

Tetikçi Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istenen iddianamede detaylar ortaya çıktı.

Tetikçi Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez’in “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edildi. Söylemez kardeşlerin ayrıca “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçunda 12 yıla kadar hapsi istendi.

Şüpheliler Metin Süs, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız’ın da “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “tasarlayarak öldürmeye yardım” suçundan 46 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Metin Süs ve Mustafa Söylemez

MASAK, SÜS’Ü ARAŞTIRDI

Sabah’ın aktardığına göre, tetikçilerden Mustafa Söylemez’in Kıbrıs’ta cinayeti işledikten sonraki gün soluğu İstanbul’da yanında aldığı Metin Süs’le ilgili önemli detaylar dikkat çekti.

Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) 22 Mart 2022 tarihli raporuna göre, Metin Süs’ün annesi Zeynep Taşoğlu’nun tetikçi Mustafa Söylemez’e 19 Ağustos 2021’de 2 ayrı işlemde toplam 350 bin lira gönderdiği saptandı.

Anne ifadesinde, hesabı oğlunun kullandığını söyledi. Savcılık bu para trafiğinin cinayetle irtibatlı olduğu yönünde kuvvetli suç şüphesi barındırdığını vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi