Bitmeyen havalimanı: Ercan

Ercan Havaalanı işletmecisi T&T’nin büyük ortağı Emrullah Turanlı’nın üstlendiği yeni Ercan Havalimanı inşaatının 20 Temmuz'da yapılması planlanan açılışının tekrar ertelenmesinin gündemde olduğu öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre havalimanı inşaatının yurtdışından gelecek ve havalimanının aktif biçimde kullanılması için zorunlu olan çip nedeniyle bir türlü bitirilemediği ifade edilirken, uzmanlara göre çipin gelişinin daha çok zaman alacak.

Ercan Havaalanı’nda hali hazırda yaşanan jeneratör sorunları, uçakların iniş güvenliğine ilişkin problemler gibi birçok teknik aksaklık bulunuyor.

Geçen ay düzenlenen basın toplantısında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, açılış için 20 Temmuz 2022’yi işaret etmişti. Arıklı aynı basın toplantısında açılışın ertelenmesine tahammüllerinin olmadığını belirtmişti. Ancak uzmanlara göre açılışın bu tarihe yetişmesi imkânsız gözüküyor. Yeni Ercan’da birçok aksaklık baş gösterirken, özellikle uçakların iniş güvenliğine ilişkin teknik sorunların çözülmesinin bir hayli zaman alacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Türkiye basını

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi