Anastasiadis Erdoğan’a Paris’te görüşmeyi teklif etti

Anastasiadis, Madrid'deki zirve sırasında iki kez Erdoğan’la görüşme imkanı bulduğunu açıkladı ve “Erdoğan’a Paris’te buluşma teklif ettim, Kıbrıs’ın kuzeyine gelmemi istedi, ben de ‘imkânsız’ yanıtını verdim” dedi.

Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis, Madrid’de yapılan NATO zirvesi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Paris’te görüşmeyi teklif ettiğini ancak “Paris olmaz, KKTC’ye gelin görüşelim” yanıtını aldığını söyledi.

İspanya’nın başkenti Madrid’deki tarihi NATO zirvesine, AB grubu içinde katılan Anastasiadis, zirve sırasında iki kez Erdoğan’la görüşme imkânı bulduğunu açıkladı ve “Erdoğan’a Paris’te buluşma teklif ettim, Kıbrıs’ın kuzeyine gelmemi istedi, ben de ‘imkânsız’ yanıtını verdim” dedi.

Kıbrıslı Rum lider, biri zirve diğeri ise akşam yemeği sırasında iki kez Erdoğan ile konuşma fırsatı bulduğunu anlattı ve “İlk görüşmeme Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron yardımcı olmaya çalıştı. Bu nedenle Erdoğan’a Paris’te buluşma teklifinde bulundum” diye konuştu. Nikos Anastasiadis, gazetecilerin “Erdoğan ne karşılık verdi” sorusuna ise “Bana ‘Kıbrıs’ın kuzeyine gel’ cevabı verdi. Ben de ‘imkânsız’ karşılığını verdim” yanıtı verdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi