Oktay’ı görünce Tatar’ın yüzü güldü

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yardımcısı Fuat Oktay adaya geldi. Gelir gelmez Tatar ve Üstel ile yangının devam ettiği bölgeye gitti.

HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı Fuat Oktay adaya geldi. Oktay’ı, atanmış başbakan Ünal Üstel havaalanında karşıladı. Ercan Havalimanı’nda bekleyen askeri helikopterle yangının olduğun bölgeye doğru hareket eden Oktay’a Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, atanmış Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz eşlik etti.

Mersinlik bölgesindeki kriz koordinasyon merkezini ziyaret eden Tatar ve Oktay, yangınla ilgili bilgi aldı. Tatar, kuzey ve batı bölgesinde küçük yangınların devam ettiğini, söndürülmesi için çaba harcandığını, akşam saatlerine kadar yangının sönebileceğini kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay geçmiş olsun dileğinde bulunarak, Türkiye’deki ve buradaki yangınları tüm imkanları seferber ederek yangını sürdürmeye çalıştıklarını kaydetti. Oktay, “İnşallah akşam itibariyle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor” dedi.

Yangınların sabotaj veya insan ihmalinden kaynaklandığını, sabotajı önleminin devlete, insan ihmalin ise tüm vatandaşlara düşen bir görev olduğunu söyleyen Oktay, “Birlikte bilinçlenmeyle önüne geçebileceğimiz bir konu” diye konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi