“Sanayi Odası’ndaki müdahaleyi Tatar ve Üstel birlikte yaptı”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sanayi Odası’ndaki müdahale hakkında Meclis’te konuştu. Erhürman müdahalenin hem Ersin Tatar hem de Ünal Üstel tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

HABER MERKEZİ

İkilinin oturduğu yerden “uzatma biz de konuşacağız” dediklerini kaydeden Erhürman, Ersin Tatar’a kendi talebi üzerine Divan Başkanının önce konuşması için fırsat tanıdığını ancak Tatar’ın bunu reddettiğini ifade etti.

Erhürman şunları kaydetti:

“Sanayi Odası’nda yapılan bir toplantı olduğu için Sanayi Odası’nı o tartışmaların içine dahil etmek istemedim ve kendi konuşmamı kesip salondan ayrıldım çünkü orada yaşananlarda Sanayi Odası’nın üyelerinin hiçbir dahli yoktu ve o insanların kongresini böyle gereksiz bir şey için meşgul etmemek gerekirdi. Ana muhalefet partisinin başkanı olarak ki protokoldeki yeri bakanlardan önce gelir, ana muhalefet başkanı olarak ne yaşandığını anlatmak zorundayım.

Oradaki Divanın yönetimi altında konuşma yapanlardan biriydim. Kendisi bana Sayın demediği için ben de artık kendisine Ersin Tatar diyeceğim. Tatar o gün Divana işi olduğunu, önce konuşmak istediğini söyledi. Ardından işine yetişsin diye oturumu yöneten arkadaş Tatar’ı önce konuşmaya davet etti ancak kendisi reddetti önce konuşmayı. Sonra ben kürsüye çıktım, Divan Başkanının bana yönelik hiçbir uyarısı olmadı. Ama yerinde oturan Tatar ve Üstel yerlerinden ikisi birden müdahale ettiler. İktisadi ve Mali İşbirliği anlaşması ve memleketin ekonomik durumunu konuşuyordum. Ağaçlardan, böceklerden bahsedecek değildim. Konuştuğum sırada, “Burası Türkiye’yi eleştirme yeri değil” dediler ve ikinci bir müdahale ile “uzatma biz de konuşacağız” dediler. Konuşmamın yarısında konuşmamı kesmek zorunda kaldım üyelere saygımdan dolayı. Bu haddini aşan tahammülsüz tavrı buradan bir kez daha kınıyorum ve şunu söylüyorum: Gerek protokol gerek diğer icraatlarınızı eleştirmekten memleketi cepheleştirerek bizi alıkoyamazsınız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi