“Geleceğe İlham Ver” staj programı başlıyor

Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği, İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği ve PeacePlayers-Kıbrıs’ın ortak programı olan ve farklı sektörlerden 26 kurumun yer aldığı staj programı için başvurular başladı.

Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği, İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği ve PeacePlayers-Kıbrıs’ın ortaklaşa yürüttüğü Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe programı kapsamında finanse edilen SEEing Youth: Supporting, Educating and Enabling Youth Projesi’nin ‘Geleceğe İlham Ver’  staj programı için başvurular başladı.

Geleceğe İlham Ver staj programı, toplam 40 iş günü olarak uygulanacak ve tüm stajyerlere günlük cep harçlığı vererek, sosyal yatırımlarının yapılmasını sağlayacak. Geçtiğimiz yıllarda oldukça başarılı bir şekilde yürütülen programda, gençlere çeşitli kurumlarda iş tecrübesi olanağı kazanma fırsatı sunarken; verilecek eğitimlerle, gençlerin profesyonel ve sosyal becerilerini geliştirmelerine destek olunması hedefleniyor. 18-30 yaş arası gençlerin yer alacağı programda, sosyal yatırımlarının yapılabilmesi için “vatandaşlık şartı” aranıyor.

Staj programına başvuruların açılmasının ardından açıklama yapan proje ekibi, gençlerin çalışma hayatına atılırken gerekli iş becerileri kazanmalarının, yapılandırılmış staj programları ile mümkün olabileceğini belirtti ve bu sürecin anlamlı bir öğrenme sürecine dönüştürülmesiyle hem işverenlerin, hem gençlerin ve uzun vadede de ülke ekonomisinin fayda göreceğinin altını çizdi.

Farklı sektörlerden toplam 26 kurumun yer aldığı bu yılki staj programında, toplam 47 pozisyon bulunuyor. Oldukça geniş yelpazede farklı iş kollarını kapsayan programda Lefkoşa’nın yanı sıra; Mağusa, Girne/Kyrenia ve İskele/Trikomo’da bulunan kurumlar da yer alıyor.

Proje ekibi; iş tecrübesi kazanmak, eğitim hayatlarında kazandıkları bilgileri pratiğe dökmek ve staj programı kapsamında alacakları eğitimlerle kendilerini hem profesyonel hem de kişisel anlamda geliştirmek isteyen tüm gençleri 19 Haziran 2022 tarihine kadar başvuru yapmaya davet ediyor.

Daha fazla bilgi ve kurum kataloğuna buradan ve başvuru formuna buradan ulaşılabilir. Staj programı ile tüm bilgilere ve daha fazlasına ise, SEEing Youth Facebook ve Instagram hesaplarından ve  www.seeingyouth.org’dan ulaşılabilir.

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi