Kıb-Tek: Geçitköy’de konu edilen kamyon olayını doğrulayacak emarelere ulaşıldı

Kıb-Tek Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, Geçitköy'deki yangının bir çöp kamyonunun iletim hatlarına zarar vermesi sonucu çıktığının yapılan teknik inceleme sonucu doğrulandığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Kıb-Tek Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik yaptığı açıklamada, Geçitköy’de çıkan yangının bir çöp kamyonunun iletim hatlarına zarar vermesi sonucu başladığı yönündeki iddeiaların teknik ekipler tarafından araştırıldığını ve doğru olduğu yönünde emareler bulunduğunu kaydetti.

Özçelik, emarelerin polis ile paylaşıldığını belirterek, “Yaşanan felaketin tekrarlanmaması için herkesin en üst düzeyde dikkat etmesini arzulamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdür Yardımcı Özçelik’in açıklması şöyle:

“27-05-2022 tarihinde ülkemizin en güzel doğa parçalarından birisi olan Geçitköy bölgesinde yaşanan yangın felaketi hakkında Kıb-Tek olarak açıklama yapma gereği oluşmuştur.

27-05-2022 tarihinde yaşanan ve basın da çıkan bazı haberlere göre felaketin elektrik iletim hatlarının kıvılcım atması ile başladığı yayınlanmaktadır. Bazı görgü tanıklarının ifadeleri ışığına bahsi geçen bölgede bir çöp kamyonunun iletim hatlarımıza zarar vermesi sonucu felaketin başladığı yönündedir. Kıb-Tek olararak olay yerinde Teknik ekiplerimiz ile yapmış olduğumuz incelemede konu edilen kamyon olayını doğrulayacak emarelere ulaşılmıştır. Ulaşılan bilgiler Polis Teşkilatımız ile de paylaşılmış olup, yaşanan felaketin tekrarlanmaması için herkesin enüst düzeyde dikkat etmesini arzulamaktayız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi