Türkiye Gençlik Birliği ve Pakistanlı İslami Gençlik Teşkilatı KKTC’nin tanıtılması için anlaştı

İstanbul'da buluşan Türkiye Gençlik Birliği ve Pakistanlı İslami Gençlik Teşkilatı KKTC'yi 'tanıtmak' ve 'korumak' için protokol imzaladı.

HABER MERKEZİ

Türkiye Gençlik Birliği ve Pakistanlı İslami Gençlik Teşkilatı heyeti İstanbul’da “Türk-Pakistan Gençliği Kardeşlik ve İşbirliği Toplantısında” buluştu. Toplantı sonucunda iki teşkilat arasında ikili ilişkileri geliştirme ve işbirliğini ilerletme konusunda anlaşma imzalandı.

Anlaşmanın maddeleri şu şekilde:

1.Türkiye ve Pakistan’ın kadim dostluğunun sürdürülmesi için iki ülkenin gençliğinin işbirliğini sürdürmesi ve geliştirmesi adına;

1.1. Türkiye’de okuyan Pakistanlı öğrencilerin TGB ile buluşturulması ve ortak bir iletişim kanalı oluşturulmasına,

1.2. TGB önderliğinde Pakistanlı öğrencilerle Türkiye’de bir toplantı yapılmasına,

1.3. OIY önderliğinde Türk öğrencilerle Pakistan’da bir toplantı yapılmasına,

1.4. Eylül ayından sonra Pakistan’ın ev sahipliğinde Türkiye, Pakistan, Azerbaycan ve Afganistan’dan temsilcilerin katılacağı bir gençlik konferansı düzenlenmesine karar verilmiştir.

2. Emperyalizmin milli kimliğimize ve kültürümüze yönelik saldırılarına karşı kültürel alanda işbirliğini yükselteceğiz. Bu doğrultuda Türkiye’nin milli şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin Urduca’ya ve Pakistan milli şairi Muhammed İkbal’in şiirlerinin Türkçe’ye çevrilerek iki ülkede yayınlanması sağlanacaktır.

3. KKTC, Keşmir ve Karabağ’a yönelik emperyalist tehditlere karşı;

3.1. TGB, Keşmir halkının geleceğine karar vermesini savunan Birleşmiş Milletler Kararlarının uygulanmasını destekler ve Keşmir sorununun Türk gençliğine anlatılması için çalışmalar yapacağını taahhüt eder.

3.2. OIY, ulusal ve uluslararası platformlarda KKTC davasında Türkiye’nin yanında olduklarını ifade eder ve KKTC’nin devlet olarak tanınması çalışmalarında Türkiye’yi desteklemeyi taahhüt eder.

3.3. TGB ve OIY, Karabağ Zaferi’ni emperyalizme karşı mücadelede başarıya ulaşmış siyasi ve askeri bir işbirliği modeli olarak değerlendirmektedir ve bu modeli bütün dünyaya anlatmak için işbirliği yapmayı taahhüt eder.

4. Afganistan’a yönelik ABD ambargosunun kırılması ve ülkede yaşanan ekonomik sorunların çözümleriyle ilgili OIY, TGB ve Afganistan Hükümeti’nin ilgili yetkilileriyle 2022 Haziran ayında görüşmesini sağlayacaktır.

5. Gelişen dünyada emperyalizme karşı ortak mücadele cephesini büyütmek, Müslüman dünya gençliği tek bir çatı altında birleştirmek için işbirliği ve diyaloğun sürdürülmesine; ülkeler arası ziyaretlerin devam etmesine karar verilmiştir.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi