TEHLİKE TIRMANIYOR

E-devlet projesi 2004 yılında hayata geçti, çalışmalar 2009’a kadar kendi insan kaynaklarımızla yürütüldü, 2011’de imzalanan protokolle süreç Türk-Sat’a devredildi. Anayasaya aykırı bu devir ile beşikten mezara tüm bilgilerimiz artık Türkiye’nin elinde olacak.

HABER MERKEZİ

Anayasaya göre Uluslararası Anlaşmalar Meclis tarafından onaylanmadıkça yürürlüğe giremez ancak geçtiğimiz yasama dönemi muhalefetin oylarıyla komiteden geçmemiş olan bu protokoller uygulamaya sokuldu.

Protokolle KKTC’deki her bir bireyin her alandaki kişisel ya da kamusal bilgileri ve kurumlarımızla ilgili tüm veriler Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olduğu özel bir şirket olan Türk-Sat’a devrediliyor.

Anayasal anlamda egemenliğe aykırı olan bu yetki devri, devletin yurttaşlarının Anayasal güvencelerini koruma yükümlülüğünü de ihlal ediyor. Veri merkezi inşaatı ise tamamlanmak üzere.

TALAT: KODLAR KKTC’YE DEVREDİLMELİ
Komitedeki CTP milletvekili Ongun Talat, Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, “Bizim talebimiz BTHK benzeri özerk bir kurumun bu alanda yetkili kılınması. Veri merkezini de bu kurum yönetmeli ve Türk-Sat projeyi tamamladıktan sonra tüm sistemi, yazılım kodlarını KKTC’ye devretmeli” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi