Fuat Oktay’ın danışmanları ve AKP’nin ‘çiftliği’

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın danışmanları ile ilgili akçeli haberlerin arkası kesilmiyor...

Türkiye’de çiftçiyi desteklemek amacıyla kurulan ve 2022 yılı itibarıyla toplam 16 bağlı şirketi bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri, AKP iktidarlarında siyasi atamalardan en çok nasibini alan kurumların başında geldi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki İmece Plastik Anonim Şirketi’ne, 22 Nisan 2021 tarihinde kurum dışından yapılan atamalar kapsamında AKP 26’ncı Dönem AKP Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Özel Kalem Müdürü Ahmet Bekdemir görevlendirildi. Öz ve Bekdemir, 2021 yılı boyunca şirketten aylık net 6 bin TL ücret aldı.

İmece Plastik A.Ş, 25 Nisan’da olağan genel kurul toplantısını yaptı. Toplantıda, şirketin yönetim kurulu üyelerinin ücretleri yeniden belirlendi. 2021 yılı boyunca 6 bin TL ücret alan yönetim kurulu üyelerinin ücretine yüzde 100 zam yapıldı. Böylelikle, yedi yönetim kurulu üyesinin aylık ücreti net 12 bin TL’ye yükseldi.

Öte yandan yönetim kurulu üyelerine günlük net 260 TL harcırah verilmesi kararlaştırıldı. Görevlendirme yolu ile yurtdışına yapılacak seyahatlerin harcırahı da 170 avro olarak belirlendi.

Toplantıda ayrıca, yönetim kurulu üyelerinin 2021 ve 2022 yılına ilişkin huzur hakkı ücretlerinden dolayı çıkacak verginin şirketçe tarafından karşılanmasına da karar verildi.

BAŞTAN AŞAĞIYA MENFAAT
Muhalefetin, “AKP iktidarının çiftliği gibi oldu” eleştirisi yönelttiği Tarım Kredi Birlik’in 23 kişiden oluşan üst yöneticilerine de 2021 yılında milyonlar liralık menfaat sağlandı. Şirkette görev yapan üst düzey yöneticilere ücret, prim, sağlık sigortası ve ulaşım giderleri çerçevesinde 2021 yılında toplam 2 milyon 627 bin 968 TL ödendi.

Kaynak: BirGün

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi