“Hatırlatmak isteriz; bu tür protokollere imza atanların siyasi hayatları bitti”

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, halkın yaşam şartlarını ve özgürlüklerini kısıtlayan maddelerin uygulanmak istenmesi halinde Tük-Sen'in süresiz greve gideceğini duyurdu.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk İşçi Sendikalar Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, TC ile KKTC Hükümetleri arasında imzalanan “İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü”nün halkın yaşam şartlarını daha da zorlayacağını söyledi. Devlete bağlı kit ve kurumların özelleştirilmesinin, sendikaların işlevsiz hale getirilmesinin ve basın özgürlüğüne müdahale edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Bıçaklı, bunların toplumu daha sıkıntılı bir döneme sokma çabası olduğunun altını çizdi.

Türk-Sen Başkanı Bıçaklı protokole imza atan siyasilere yönelik, “Böyle Protokollere imza atmak için toplumundan yetki almayan bu tür siyasiler, daha önce de bu tür protokoller imzalamışlar ancak uygulama yapamamış ve siyasi hayatları bitmiştir. Bunu da bugünkü siyasilere hatırlatmak isteriz.

Bu protokoldeki kabul etmediğimiz maddelerden herhangi birinin uygulanması istenmesi halinde TÜRK-SEN in süresiz GREV sebebi olacağını hükümet ettiğini iddia edenlerin bilmesini isteriz.” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi