Avrupa Komisyonu: Eleştirel sesleri baskı altına almak için ceza hukukunu kullanmak kabul edilmez

Avrupa Komisyonu Sözcüsü, Bölgesel Politika ve Yapısal Reformlar Sorumlusu Stefan De Keersmaecker, Türkiye hükûmetiyle Kıbrıs Türk tarafı arasında imzalanan, ekonomi ve ifade özgürlüğüne kurallar koyan son ekonomik protokolü yorumladı.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü, Bölgesel Politika ve Yapısal Reformlar Sorumlusu Stefan De Keersmaecker, eleştirel seslere baskı uygulama anlamında ceza hukukunun kullanılmasının kabul edilmez bir durum olduğunu belirtti.

Brüksel’de bugünkü gün ortası brifinginde Türkiye hükûmetiyle Kıbrıs Türk tarafı arasında imzalanan, ekonomi ve ifade özgürlüğüne kurallar koyan son ekonomik protokolü yorumlaması istenen De Keersmaecker, Avrupa Birliği “Hem kendi sınırları içinde, hem de yurt dışında, ifade ve basın özgürlüğünün güçlü bir destekçisidir” dedi.

Komisyon Sözcüsü, “İfade özgürlüğü ve basın özgürlüğü demokrasi ve hukukun üstünlüğü için gerekli temelleri oluşturmaktadır. Eleştirel seslere baskı uygulamak için ceza hukukunu kullanmak kabul edilmez bir şeydir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile tekrar görüşmek istemediği şeklindeki açıklamasına ilişkin soruyu yanıtlayan De Keersmaecker, Komisyon’un liderler arasında ikili sorunları halletmek için ikili görüşmeleri üzerinde yorum yapmadığını, ancak Avrupa Birliği’nin genel olarak liderler, özellikle Yunanistan ve Türkiye arasında iyi iş birliğini cesaretlendirip teşvik ettiğini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi