ABD’de ilkokula yönelik silahlı saldırıda en az 19 kişi hayatını kaybetti

Texas Valisi Greg Abbott 18 yaşındaki saldırganın da öldürüldüğünü söyledi. Saldırganın bir tabanca ve bir AR-15 tüfek kullandığı kaydediliyor.

ABD’de bir ilkokulu hedef alan silahlı saldırıda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Robb İlkokulu’ndaki saldırıda 18 öğrenci ile bir öğretmenin öldüğü bildirildi.

Saldırı sonrasında açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, “Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız?” dedi.

18 yaşındaki bir çocuğun mağazadan silah satın alabilmesi fikrinin yanlış olduğunu dile getiren Biden, “Bu tip kitlesel silahlı saldırılar dünyanın başka yerinde nadiren gerçekleşir” diye konuştu.

Biden, “Bu acıyı eyleme dönüştürmenin zamanı geldi” dedi ve silah satın almayla ilgili yasalarda düzenleme yapma çağrısında bulundu.

Vali Abbott saldırganın, yerli halktan Salvador Ramos isimli bir genç olduğunu ve kendisine müdahale eden polis tarafından vurulduğunu söyledi.

İki polisin de çatışmada yaralandığı ancak durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Güvenlik güçlerinin CBS News’a yaptığı açıklamaya göre, saldırganın okul saldırısı öncesinde büyükannesini de öldürdüğünden şüpheleniliyor.

Eğitim sektörü dergisi EdWeek’e göre geçtiğimiz yıl ABD’deki okullarda 26 silahlı saldırı gerçekleşti.

Salı günü Senato’da konuşan Demokrat Partili Connecticut Senatörü Chris Murphy, silah kontrol yasasını geçirmeleri için meslektaşlarına çağrıda bulundu.

“Bu çocuklar şanssız değildi. Bu [saldırı] sadece bu ülkede yaşanır” diyen Murphy, başka hiçbir ülkede küçük çocukların o gün vurulabileceklerini düşünerek okula gitmeyeceğini söyledi.

Nisan ayında yapılan bir araştırma 2020 yılında Amerikalı çocukların ve gençlerin başlıca ölüm nedeni olarak silahla vurulmayı göstermişti.

ABD’li siviller 390 milyondan fazla silaha sahip.

Kaynak: BBC

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi