ABD Atina ve Ankara’yı farklılıklarını diplomatik yollarla çözmeye çağırdı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Atina ve Ankara'yı farklılıklarını diplomatik yollarla çözmeye ve gerilimi daha da tırmandıran söylemlerden kaçınmaya çağırdı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’e yönelik son dönemdeki kışkırtıcı açıklamaları hakkında yorum yapması isten bir ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Washington’un Yunanistan ve Türkiye’nin yanı sıra tüm NATO üyelerini bölgede barış ve istikrarı korumak için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ettiğini söyledi.

Yunanistan’ın yeri doldurulamaz bir ortak ve önemli bir NATO müttefiki olduğunu da söyleyen ABD’li yetkili, Türkiye’nin ABD’nin önemli bir ortağı olduğunu vurguladı.

Brüksel’de benzer bir tepki verdi. Avrupa Birliği Temsilci Yardımcısı Dana Spinand, Brüksel’in liderler arasında iyi bir işbirliğini teşvik etmeye çalıştığını söyledi.

Kyriakos Mitsotakis’in tüm dünya tarafından tanınan bir Avrupa Birliği üyesi devletin hükümetinin lideri olduğunu da vurguladı.

Mart ve Haziran 2021 zirvelerinin sonuçlarına da değinen Spinand, Türkiye’nin Avrupa Birliği ve üye ülkeleriyle yapıcı bir ilişki kurmasının ve gerilimi azaltmak için adımlar atmasının beklendiğini hatırlattı.

Kaynak: RİK

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi