Meclis’te gergin anlar

UBP milletvekili Emrah Yeşilırmak'ın, CTP milletvekili Devrim Barçın'ın kürsüye koyduğu üzerinde "hayır" yazan tişörtü kürsüden indirmeye çalıştığı sırada Meclis'te gerginlik yaşandı.

HABER MERKEZİ

CTP milletvekili Devrim Barçın, Meclis’te konuşmasını yapmak üzere çıktığı kürsüde konuşma başlığının Meclis Başkanı Zorlu Töre tarafından değiştirildiğini ve kendisine haber verilmediğini söyledi. Barçın böyle bir uygulamanın yapılamayacağını, bunun faşist bir uygulama olduğunu belirtti.

CTP’li vekil, Töre’nin güven oylaması sırasında Meclis’te genel görüntü alınmamasının talimatını verdiği söyleyerek, bunların faşizan uygulamalar olduğunu belirtti. Barçın, “Bana göre siz bir faşistsiniz. Çok net. Ben sosyalistim, siz faşistsiniz!.” ifadelerini kullandı.

UBP milletvekili Emrah Yeşilırmak ise, kürsüdeki “hayır” yazan tişörte itirazı olduğunu belirterek indirilmesini istedi. CTP milletvekili Devrim Barçın, kürsünün dokunulmazlığı olduğunu, tişörtün ise konuşması boyunca orada kalacağını söyledi. Bunun üzerine tişörtü indirmek için kürsüye yönelen Yeşilırmak ve Barçın arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Diğer vekillerin araya girmesi ile gergin anlar son buldu. CTP milletvekili Barçın konuşmasının geri kalanını üzerinde “hayır” yazan tişörtü üzerine giyerek yaptı.

Meclis Oturumu’nda çıkan gerginlik canlı yayına da yansıdı. İşte o görüntüler:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi