Erdoğan, “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” dedi Yunanistan’tan cevap geldi

Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı için sarf ettiği "Benim için Miçotakis diye birisi yok" sözlerine Yunanistan'dan cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin dünkü toplantısının ardından konuşan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ABD’deki temasları sırasında söylediklerine de tepki gösterdi ve “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” dedi:

“Kendileriyle yaptığımız görüşmede aramıza üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Buna rağmen geçen hafta bir Amerika seyahati yaptı, Kongre’de Türkiye aleyhinde konuşmalar yaptı. Şimdi biz bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla da kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nerede nasıl üsler kurduracaksa kurdursun. Biz bize yeteriz, kendimize yeteriz. F-16’lar konusunda da herhalde ABD Miçotakis’in ağzına bakarak karar vermeyecektir.”

YUNANİSTAN’DAN AÇIKLAMA
Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı için sarf ettiği “Benim için Miçotakis diye birisi yok” sözlerine Yunanistan’dan cevap geldi. Açıklamada Erdoğan’la karşılıklı tartışmaya girilmeyeceği belirtildi.
Reuters’in haberine göre, Erdoğan’ın sert açıklamasına Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu’dan cevap geldi. İkonomu, Miçotakis’in Yunanistan’ın haklarını ve uluslararası hukuku savunduğunu ve Yunanistan’ın dış politikasının da ittifaklara dayandığını söyledi. İkonomu, “Türkiye’nin lideriyle karşılıklı bir tartışmaya girmeyeceğiz. Bizim politikamız ilkeler politikasıdır” sözlerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi