“Büyük özel çıkar çevreleriyle ve kartellerle çatışmadan pahalılık önlenemez”

Kukumas, Kıbrıs'ın güneyinin büyük özel çıkar çevrelerine, kartellere ve vurgunculuk çevrelerine hizmet etmek için çırpınan bir parti tarafından yönetildiğini söyledi.

AKEL milletvekili ve Basın Sözcüsü Yorgos Kukumas yaptığı açıklamada, uluslararası alanda petrol fiyatlarının düşmesine rağmen, Kıbrıs’ta haftalardır yükselmeye devam ettiğine işaret etti. “Akaryakıt şirketlerinin son iki, üç ayda hiç mi akaryakıt getirmediler?” diye soran Kukumas, her defasında petrol fiyatlarının bir gecede yükseldiğini ama fiyatların düşmesi söz konusu olduğunda bunun aylar aldığını tüm Kıbrıs’ın bildiğini söyledi.

Hükümetin gerçek kontroller yapması için neyi beklediğini de soran Kukumas, “Akaryakıtta çifte vergilendirmenin kaldırılması için AKEL’in sunduğu yasa önerisine hükümet ne zaman kulak verecek? Akaryakıtta tavan fiyat uygulanmasına yönelik kriterlerin genişletilmesi için AKEL’in yaptığı öneriyi ne zaman duyacak?” diyerek sözlerine devam etti. AKEL’in Meclis’e sunduğu öneriler hakkında hükümetin ve diğer siyasi güçlerin tutumlarını ortaya koymalarını beklediğini vurgulayan Yorgos Kukumas, büyük özel çıkar çevreleriyle, kartellerle ve vurgunculukla çatışmadan pahalılığın önlenmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu çıkar çevrelerine hizmet etmek için çırpınan bir parti tarafından ülke yönetildiği sürece, pahalılığın Kıbrıs halkının yaşam düzeyine darbe üstüne darbe vurmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi