Teminat duruşması tamamlandı: Mahkemenin kararı bekleniyor

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın şikayeti üzerine dava açılan TDP Genel Başkanı Mine Atlı bugün savcılığın talebi üzerine teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme kararını saat 13.00’da açıklayacak.

HABER MERKEZİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı bugün Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davanın teminat duruşmasına katıldı. Savcılık Atlı’nın suç işlediği ve kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle teminata bağlanmasını talep etti.

Atlı’nın avukatlığını Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve çok sayıda avukat üstlendi. Mahkeme salonunda 17 avukat hazır bulundu. CTP milletvekilleri, TDP’liler, Bağımsızlık Yolu, Sol Hareket ve İnsan Hakları Platformu yetkilileri mahkeme önüne gelerek yaşananları protesto etti.

SAVCILIK ISRARLI
TDP Başkanı Mine Atlı 10 Mayıs’ta Facebook üzerinden Ersin Tatar ile ilgili yapmış olduğu paylaşım nedeniyle polise çağrılmış, Ceza Yasası kapsamında dava okunmuştu. Savcılık ileriki yargılamada mahkemede hazır bulunması için bu sabah teminat talebinde bulundu. Bugünkü duruşmada yurt dışına çıkış yasağı ve kefalet için görüşme yapıldı. Taleplere itiraz eden Atlı ile ilgili karar saat 13.00’da açıklanacak.

ATLI: KORKAN KİŞİLER KAÇAR, YILMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ
Kararın ardından açıklama yapan Mine Atlı, “Korkan kişiler kaçar. Biz korkmuyoruz. Bu ülkede ifade özgürlüğü ikliminin korunması için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Ne bu yargılamadan ne de bu mücadeleden kaçacağız. Bıkmadan, yılmadan özgür bir ülke için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi