Belediye çalışanları sokağa iniyor: Yıkım paketine karşı direneceğiz!

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, TC-KKTC arasında imzalanan protokol için “Tam anlamıyla bir yıkım paketidir” dedi.

HABER MERKEZİ

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, Kıbrıs Türk Halkının iradesini hiçe sayan bu yıkım paketini kabul etmediklerini, bu paketin altına imza koyanların kendi halkına ihanet içerisinde olduklarını vurguladı. Yalınkaya açıklamasında, “Her anlamda ve her alanda Ankara’ya olan bağımlılığı daha da artıracak bu yıkım paketine karşı her zaman olduğu gibi evimiz olan sokaklarda direneceğiz” dedi.

Emeği ve emekçiyi sömürecek olan bu paketi tanımadıklarını belirten Yalınkaya, Kıbrıslı Türklere ait kurumların özelleştirilmesini hedefleyen, sendikal mücadeleyi sonlandırmayı amaçlayan ve Toplu İş Sözleşmesi düzenini ortadan kaldırmayı arzulayan bu paketin ihanetin belgesi niteliğinde olduğunu ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin üzerine bol gelen bu gömleği giymeyeceklerini vurgulayan Yalınkaya, Belediye Emekçileri Sendikası olarak paydaş sendikalar ve örgütlerle, emeği hiçleştiren, sermayeye ise yol veren protokole karşı mücadele vereceklerini belirtti. Yalınkaya, “Buradan tüm halkımızı da bizlerle birlik olmaya davet ediyoruz. Bu memleket bizim biz yöneteceğiz” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi